Bäckmansgård gruppbostad ligger i ett lägenhetshus. Här bor fem vuxna personer i olika åldrar med intellektuella funktionsnedsättningar. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt.

Stöd och service

På Bäckmansgård arbetar vi med lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation, omvårdnad och dokumentation. Arbetet är styrt av våra hyresgästers rutiner för att tydliggöra och skapa trygghet. Vi stöttar dagligen våra hyresgästers olika behov genom bland annat personlig hygien, samtalskontakt, stöttning med hjälpmedel, städ, att handla, matlagning och aktivitetsinsatser. Vi samarbetar bland annat med metodutvecklare, arbetsterapeuter och sjuksköterskor.

Boendemiljö

Bäckmansgård gruppbostad ligger i området Varla med gångavstånd från Kungsbacka station och Kungsmässan. Det går bussar inom kommunen som stannar vid Stormgatan och därifrån är det ca 300 meter till bostaden. Fri parkering finns.

Personalen

Stödassistenterna som arbetar på Bäckmansgård har utbildning på gymnasial nivå. De metoder som används i verksamheten är bland annat tydliggörande pedagogik, alternativ kompletterande kommunikation och lågaffektivt bemötande med flera.

Tillgänglighet

Gruppbostadens ligger på första våningen i ett flervåningshus. Det finns hiss i huset.

Adress
Bäckmansgård 90 434 35 Kungsbacka.

Telefon
0300-83 86 87
0700-83 31 58

Mejl
gruppbostad.backmansgard@kungsbacka.se