Bild på Prästgårdsängen

Prästgårdsängens gruppbostad ligger i Fjärås och har sex lägenheter och ett gemensamhetsrum. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt.

Stöd och service

På Prästgårdsängens gruppbostad arbetar personalen med lågaffektivt förhållningssätt och möter varje hyresgäst utifrån förutsättningar och behov.

Personalen utgår från IBIC, individens behov i centrum, som innebär att varje hyresgäst har en individuell plan med stödbehov och mål för till exempel hemliv, personlig vård, allmänna uppgifter och krav.

Personalen samarbetar med metodutvecklare, arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterskor.

Målgrupp

Bostaden riktar sig till vuxna med neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar.

Boendemiljö

Prästgårdsängen ligger i ett grönt och idylliskt område med närhet till Fjärås centrum och flera trevliga promenadvägar, simhall och bowlinghall.

Personalen

Personalen på Prästgårdsängens gruppbostad är stödassistenter med utbildning på gymnasienivå och stödpedagoger med eftergymnasial utbildning. Personalen arbetar metodiskt med tydliggörande pedagogik, alternativ kompletterande kommunikation och lågaffektivt bemötande.

Tillgänglighet

Gruppbostaden är en enplansfastighet i marknivå. Lägenheterna har öppen planlösning med sovrum, vardagsrum och kök. Alla lägenheter har en egen uteplats och tillgång till en gemensam.

I det gemensamma utrymmet finns kök, tvättstuga och tv-rum. Det gemensamma utrymmet har plats för social samvaro och aktiviteter utifrån intresse och önskemål. Gemensamma aktiviteter är frivilliga.

Det finns bussförbindelser till och från Kungsbacka centrum. Busshållplatsen heter Måhaga och ligger cirka 100 meter från gruppbostaden.

Det finns fri parkering intill gruppbostaden.

Adress
Humlevägen 3
439 71 Fjärås

Telefonnummer
0300-83 80 83
0700-81 54 62