Gåsevadholmsvägens servicebostad är ett boende för vuxna med olika neuropsykiatriska diagnoser. Servicebostaden är bemannad dygnet runt med personal som arbetar lågaffektivt och metodiskt för att stötta brukarna i deras vardag.

Stöd och service

På Gåsevadholmsvägens servicebostad arbetar personalen med lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation och dokumentation. Arbetet styrs av hyresgästernas rutiner för att skapa tydlighet och trygghet.

Personalen stöttar hyresgästerna med olika aktiviteter och utmaningar, till exempel stöd med medicin, städning, att handla, laga mat och aktiviteter.

Målgrupp

Gåsevadholmsvägens servicebostad riktar sig i första hand till hyresgäster med högfungerande autism och Aspergers syndrom.

Boendemiljö

Det finns härlig natur runt servicebostaden, fantastiska badplatser vid Lygnern med promenadvägar och närhet till Fjärås centrum med butiker, bageri, vårdcentral, apotek och restauranger.

Personalen

Personalen som arbetar på Gåsevadholmsvägens servicebostad är stödassistenter. De arbetar med metoder som till exempel tydliggörande pedagogik, alternativt kompletterande kommunikation och lågaffektivt bemötande.

Tillgänglighet

Servicebostadens är en enplansbyggnad i marknivå. Det finns har två ytterdörrar för tillgång till hyresgästernas lägenheter, och varje lägenhet har ytterligare en dörr via sin privata uteplats.

Gåsevadholmsvägens servicebostad ligger med gångavstånd till Måhaga busshållplats i Fjärås. Det är buss nummer 742 från Kungsbacka station. Fri parkering finns intill servicebostaden.