Skördevägens gruppbostad 7 är en lugn och mysig gruppbostad som består av fem lägenheter. Gruppbostaden är bemannad dygnet runt.

Stöd och service

På Skördevägen 7 arbetar personalen med utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt och möter varje individ efter dennes förutsättningar, önskemål och behov. Vi utgår från IBIC, individens behov i centrum som innebär att stödet ges efter den individuell plan som upprättats tillsammans med hyresgästen kring de stödbehov och mål som finns inom livsområden som till exempel hemliv, personlig vård, allmänna uppgifter och krav. Vi samarbetar med metodutvecklare, arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterskor. Vi stöttar även i kontakter med andra insatser utanför boendet om behovet finns.

Målgrupp

Skördevägen 7 gruppbostad vänder sig till vuxna med neuropsykiatriska diagnoser.

Boendemiljö

Skördevägen 7 ligger i ett idylliskt och lugnt villaområde nära Kungsbacka centrum. Lägenheterna har ett sovrum, vardagsrum, kök och en egen uteplats och kan anpassas efter hyresgästens behov. Det finns tillgång till ett gemensamhetsrum med kök, tvättstuga, vardagsrum och en större uteplats där hyresgästerna umgås med varandra om man vill.

Personalen

Personalen som arbetar på Skördevägen 7 gruppbostad har utbildning på gymnasial nivå och arbetar som stödassistenter. Personalen arbetar metodiskt med tydliggörande pedagogik, alternativ kompletterande kommunikation och lågaffektivt bemötande.

Tillgänglighet

Gruppbostaden är en enplansbyggnad i marknivå.

Från Kungsbacka station går buss 2 mot Hede. Hållplatsen är Skördevägen och det tar tar cirka 10 minuter från stationen. Det finns också gratis parkering.

Adress:
Skördevägen 7, 434 40 Kungsbacka
Telefon:
0300-83 86 84