Munkhättans gruppbostad ligger i centrala Vallda nära natur, buss och affär.

Stöd och service

På Munkhättans gruppbostad arbetar vi med lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation, omvårdnad och dokumentation. Arbetet är styrt av hyresgästernas rutiner för att tydliggöra och skapa trygghet. Vi stöttar dagligen hyresgästernas olika behov som att sätta igång med sysslor, sociala situationer, planera, omvårdnad och aktivitetsinsatser. Hyresgästerna tycker om aktiviteter som cykelturer, promenader och träning på gym.

Målgrupp

På Munkhättans gruppbostad är de flesta hyresgäster under 30 år och har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel autism, olika grad av utvecklingsstörning, CP och diagnoser inom psykiatrispektrat.

Boendemiljö

Munkhättans gruppbostad ligger i Vallda nära busshållplats, natur och havet. Gruppbostaden har sex lägenheter och åtta medarbetare.

Personalen

På Munkhättan stödjer personalen hyresgästerna i vardagen. Arbetsuppgifterna är varierande och inkluderar att verbalt eller fysiskt stötta med hemsysslor som till exempel städning, tvätt, matlagning och planering. Alla hyresgäster får stöd utifrån individuella behov och mål som beskrivs i individens genomförandeplan.

Personalen arbetar lågaffektivt, med tecken som stöd, med AKK och tydliggörande pedagogik i kontakten med hyresgästerna. Även bilder och bildserier i Inprint, sociala berättelser och ritprat används i kommunikationen med individerna.

Tillgänglighet

Buss 734 finns nära Munkhättan och går ungefär en gång i halvtimmen. Utanför Munkhättan finns fyra parkeringar som är gratis och som tillhör boendet. Det finns också en stor allmän gratisparkering nära bostaden.

Adress:
Munkhättans väg 11, 434 90 Vallda
Telefon:
0300-838081
Mejl:
gruppbostad.munkhattan@kungsbacka.se