Kyviksängens blåa förskolebyggnad. Framför byggnaden finns ett stort träd.

Kyviksängs förskola ligger centralt i Kullavik med närhet till både natur och hav. Vi tar oss lätt in till Kungsbacka med kollektivtrafik.

På vår förskola går det tre barngrupper. Två av barngrupperna är för de yngre barnen, 1 till 4 år, och i den tredje barngrupper går de äldre barnen.

I anslutning till förskolan har vi en stor gård där det finns möjlighet att dela upp barnen under dagarna. Vi är ofta ute på vår gård, vi har inställningen att allt som görs inomhus även kan göras utomhus, till exempel måla, dansa läsa sagor. På vintern är vi ute minst en gång per dag och de övriga årstiderna är vi ute flera gånger per dag.

Våra inomhuslokaler är ljusa och vi har anpassat lärmiljöerna efter barnens olika åldrar för att utmana dem i sitt lärande, utifrån deras förutsättningar.

Under varje läsår arbetar vi gemensamt med ett fokusområde i alla barngrupper.

Så går det till när ditt barn börjar här

När ditt barn börjar i förskolan hos oss är du och ditt barn till en början välkomna på kortare besök. Tiden på besöken utökas allt eftersom barnet lär känna både våra pedagoger och vår miljö. När barnet börjar känna sig tryggt så lämnar du det själv hos oss under kortare stunder som blir längre allteftersom barnet blir mer redo.

Vi tar stor hänsyn till barnets behov och tiden för inskolning kan därför se väldigt olika ut för varje barn. Oftast räknar vi med 14 dagar, men det kan både ta kortare eller längre tid.

En dag på förskolan

På vår förskola serveras frukostbuffé klockan 7.45 och efter frukosten får barnen leka inomhus tills klockan 9.15 då vi har planerade aktiviteter för barnen i lite mindre grupper, både inne och ute.

På förmiddagen arbetar vi med årets fokusområde i de olika grupperna. Arbetet läggs på en nivå som passar barnens ålder och mognad.

Efter förmiddagsaktiviteten är det dags för lunch klockan 11 och efter lunchen sover de barn som behöver och de andra barnen vilar en stund. Efter det att barnen har sovit eller vilat tar vi på oss ytterkläder och går ut för att utforska på gården. Eller så är vi kvar inne och gör olika aktiviteter i mindre grupper tills det är dags för mellanmål.

Mellanmål serveras klockan 14 och sen går vi oftast ut på gården. Är vi kvar inne delar vi in oss i mindre grupper för olika aktiviteter tills barnen hämtas av sina vårdnadshavare. Är barnen kvar på förskolan efter klockan 16.45 bjuder vi dem på frukt.

Våra planeringsdagar

Fyra dagar per år har vi planerings- och kompetensutveckling för oss som arbetar här på förskolan. Då kan vi inte ha förskolan öppen som vanligt. Säg till oss om du behöver du omsorg dessa dagar så ordnar vi detta. Det kan till exempel bli genom att barnet få vara i en annan lokal.

Öppettider i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Så arbetar vi med barngrupper

Alla kommunens förskolor organiserar barngrupper med utgångspunkt från Skolverkets riktmärken för gruppstorlekar. Här kan du läsa om vad det innebär.

Barngrupper i Kungsbackas förskolor

Besöksadress

Kullaviks skolväg 13, Kullavik