Förskolans två gula byggnader och gård med sandlåda och gungor.

Sandlyckans förskola ligger inbäddad i grönskan i Kullavik med naturen in på knutarna.

Sandlyckans förskolan består av fyra barngrupper fördelat på två hus. I alla barngrupper är barnen i åldrarna 1–5 år.

Vi har en stor gemensam gård och även en naturtomt precis bakom ett av våra hus. På både vår gård och naturtomt finns det möjligheter till olika aktiviteter för barnen och vi använder både dem och vår närmiljö i vårt pedagogiska arbete. Vi tycker att allt som görs inne kan göras ute, därför händer det att vi både målar, dansar och läser sagor när vi är ute.

Våra lärmiljöer är anpassade efter den ålder barnen är i, vilket gör att barnen utmanas i sitt lärande utifrån deras förutsättningar

Så går det till när ditt barn börjar här

När ditt barn börjar i förskolan hos oss är du och ditt barn till en början välkomna på kortare besök. Tiden på dessa besök utökas allt eftersom barnet lär känna både våra pedagoger och vår miljö. När barnet sedan känner sig trygg så lämnar du det själv hos oss under kortare stunder som sedan ökas när barnet blir allt mer redo.

Vi tar stor hänsyn till barnets behov och tiden för inskolning kan därför se väldigt olika ut för varje barn. Oftast räknar vi med 14 dagar, men det kan både ta kortare eller längre tid.

En dag på förskolan

Hos oss serveras frukost klockan 7.30 och efter frukost brukar barnen få leka inomhus till klockan 9. Efter klockan 9 har vi planerade aktiviteter för barnen i olika grupper, ute eller inne.

Vi tycker det är viktigt att barnen får vara ute så mycket som möjligt, därför är vi ute minst en gång per dag under vintern och fler gånger per dag under övriga årstider. På vår förskola finns det även möjlighet att äta mellanmål utomhus så det försöker vi göra så ofta vi kan.

Efter aktiviteten på förmiddagen är det dags för lunch och den serveras klockan 11. Efter lunchen sover de barn som behöver och de andra barnen vilar, på så sätt får alla barn möjlighet till återhämtning under dagen.

Efter vila och sovstund tar vi på oss och går ut och utforskar gården tillsammans till det är dags för mellanmål vid klockan 14. Då går vi antingen in och äter eller stannar kvar och äter utomhus om vädret tillåter det.

Efter mellanmål är det dags för olika slags aktiviteter uppdelat i grupper tills dagen är slut. För de barn som är kvar på förskolan efter klockan 17 bjuds det på frukt och sedan stänger förskolan klockan 18.

Våra planeringsdagar

Fyra dagar per år har vi planerings- och kompetensutveckling för oss som arbetar här på förskolan. Då kan vi inte ha förskolan öppen som vanligt. Säg till oss om du behöver du omsorg dessa dagar så ordnar vi detta. Det kan till exempel bli genom att barnet få vara i en annan lokal.

Öppettider i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Så arbetar vi med barngrupper

Alla kommunens förskolor organiserar barngrupper med utgångspunkt från Skolverkets riktmärken för gruppstorlekar. Här kan du läsa om vad det innebär.

Barngrupper i Kungsbackas förskolor

Besöksadress

Sandlyckans väg 60, Kullavik