Förskolans gård med konstgräs och gungor på.

Signeshus förskola ligger centralt i Kungsbacka inbäddad mellan träd och hus.

Förskolan Signeshus stängdes 7 juli 2023. Vi erbjöd barnen på förskolan platser på andra förskolor i Kungsbacka.

Förskolan har en härlig gård med både träd som ger skugga och stor gräsyta. Det finns också trevliga uteplatser för mellanmål utomhus när vädret tillåter.

Barnen är indelade i tre barngrupper: Blåbäret, Smultronet och Hallonet.

Vi arbetar utifrån Skolverkets satsning Läslyftet och vår fördjupning i år är det matematiska språket. Vi samarbetar med Björkris förskola och fortbildningsdagar tillsammans med pedagogerna där.

Den som arbetar kvällar och helger kan i Kungsbacka kommun få rätt till pedagogisk omsorg och då får barnet vara på Signeshus förskola.

Omsorg på kvällar och helger

Så går det till när ditt barn börjar här

Vi arbetar med föräldraaktiv inskolning och vill att du som förälder är delaktigt i ditt barns inskolning. Vi anpassar inskolningen utifrån just ditt barn.

En dag på förskolan

Vi öppnar huset gemensamt och delar upp barnen i respektive grupp från klockan 9. Olika aktiviteter äger rum på olika hemvister, en aktivitet kan vara en skogspromenad till Signeskulle eller utmanande byggprojekt i sandlådan. Närheten gör att vi lätt kan besöka både bibliotek eller andra lekplatser. Vi har också en elektrisk lådcykel som vi kan använda för utflykt.

Vår lunch tillagas på Signeshus äldreboende så den har endast en dörr att passera innan den når förskolan.

Efter lunchen har vi vila eller gemensam lugnare aktivitet fram till mellanmålet. Från klockan 15 går grupperna ihop och vi stänger tillsammans.

Våra planeringsdagar

Fyra dagar per år har vi planerings- och kompetensutveckling för oss som arbetar här på förskolan. Då kan vi inte ha förskolan öppen som vanligt. Säg till oss om du behöver du omsorg dessa dagar så ordnar vi detta. Det kan till exempel bli genom att barnet få vara i en annan lokal.

Öppettider i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Så arbetar vi med barngrupper

Alla kommunens förskolor organiserar barngrupper med utgångspunkt från Skolverkets riktmärken för gruppstorlekar. Här kan du läsa om vad det innebär.

Barngrupper i Kungsbackas förskolor

Besöksadress

Signes väg 3, Kungsbacka