Lindströms förskola. Byggnaden är mörkröd och gå gården finns en färgglad rutschkana och en sandlåda med leksaker.

Lindströms förskola ligger fint belägen i Älvsåker cirka 7 kilometer från Kungsbacka centrum, granne med Älvsåkersskolan.

Lindströms förskola är en förskola som består av ett hus där det totalt finns plats för cirka 40 barn. Huset har tre grupper, Bamse, Lilleskutt och Skalman, där vi välkomnar barn i åldrarna ett till sex år.

Vi arbetar ständigt med vår lärmiljö och barnen är med och utvecklar den tillsammans med pedagogerna. I förskolans undervisning är även utemiljön med naturen och skogen intill oss en naturlig del.

Under huvuddelen av dagarna pågår undervisning utifrån barnets intresse och behov samt utifrån våra målstyrda fokusområden. Våra målområden just nu att utveckla vår utemiljö.

Så går det till när ditt barn börjar här

Alla barn har individuella behov vilket innebär att alla inskolningar ser olika ut. När du fått en plats på vår förskola har vi kontakt och lägger tillsammans upp en plan just för ditt barn. Introduktionen i förskolan är utformad för att ge barnet trygga och goda relationer med de vuxna och att barnet, i sin egen takt, får bli nyfiken på andra barn samt miljön och under trygga former lära känna pedagogerna.

Vi har ett genomtänkt upplägg där barnet möter rutiner som de kan känna igen sig i. Vila och återhämtning är också viktigt för oss, som vi anpassar efter varje barns behov av välbefinnande. Vi strävar efter ett bra klimat med positiva och omtänksamma relationer mellan barn och vuxna, så att förskolan upplevs som en trygg och säker plats där barnen trivs.

En dag på förskolan

På vår förskola är det viktigt att barnen får vara med och påverka sin dag och känna sig delaktiga i gruppen. Vi uppmuntrar barnen att uttrycka sig, och vi lyssnar aktivt. Genom att vara delaktiga i beslutsprocesser lär sig barnen att ta ansvar och att deras röster är viktiga. Vi ser fram emot att tillsammans med er vårdnadshavare stödja barnens delaktighet och inflytande i deras vardag på förskolan.

Tisdag till torsdag har vi den största delen av undervisningen, då arbetar grupperna med sina projekt med utgångspunkt från de målområden som vi har fokus på.

En dag på förskolan börjar med att barnen anländer och välkomnas av pedagoger och barn. Barnen kommer in i en lugn och härlig miljö och efter ett tag äter barnen sin första måltid, frukost. Efter frukosten samlas barnen där vi pratar om dagens aktiviteter och teman.

Under förmiddagen ägnar vi oss åt undervisning och lärande genom lek. Barnen deltar i olika pedagogiska aktiviteter som kan inkludera allt från skapande och byggande till språk- och matematik. Vi arbetar ofta i mindre grupper för att kunna ge varje barn den uppmärksamhet och stöd de behöver.

Vid lunchtid samlas vi igen för att äta tillsammans. Barnen har sina fasta platser. Måltiderna är en viktig del av dagen där samtalen är viktiga. Tillsammans reflekterar vi ihop om lärandet och upplevelser.

Efter lunchen är det dags för vila och återhämtning. De yngre barnen sover eller vilar på madrasser medan de äldre barnen kan ägna sig åt lugna aktiviteter som läsning eller pussel. Vi anpassar vilan efter varje barns behov för att säkerställa att de får den återhämtning de behöver.

På eftermiddagen fortsätter vi med olika aktiviteter som kan vara både inomhus och utomhus. Barnen får möjlighet att leka fritt, delta i planerade aktiviteter eller utforska naturen. Vi lägger stor vikt vid att barnen får röra på sig och vara ute i friska luften. Pedagogerna kan utforma spännande och utmanande aktiviteter utomhus och det är viktigt för varje barns utveckling eftersom den hjälper barnen att testa sina gränser, utveckla självförtroendet och att lära sig att hantera risker på ett säkert sätt.

Under hela dagen finns pedagogerna till hands för att ge omsorg och stöd. Vi stöttar barnen med allt från påklädning och toalettbesök till att hantera konflikter och bygga positiva relationer med sina kamrater. Vår målsättning är att varje barn ska känna sig tryggt. Dagen avslutas med gemensamt mellanmål där vi samlas och reflekterar över dagens händelser. Vi vill att varje barn får en positiv avslutning på dagen och att de känner sig glada och nöjda när de lämnar förskolan.

Våra planeringsdagar

Fyra dagar per år har vi planerings- och kompetensutveckling för oss som arbetar här på förskolan. Då kan vi inte ha förskolan öppen som vanligt. Säg till oss om du behöver du omsorg dessa dagar så ordnar vi detta. Det kan till exempel bli genom att barnet få vara i en annan lokal.

Under 2025 har vi planeringsdagar:

  • 9-10 juni

Öppettider i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Så arbetar vi med barngrupper

Alla kommunens förskolor organiserar barngrupper med utgångspunkt från Skolverkets riktmärken för gruppstorlekar. Här kan du läsa om vad det innebär.

Barngrupper i Kungsbackas förskolor

Besöksadress

Gamla Älvsåkersvägen 2, Kungsbacka